Hrabra Njemica spriječila tragediju: Razbila prozor i spasila majku i dvoje djece

0
Radiosarajevo.ba
Hrabra Njemica spriječila tragediju: Razbila prozor i spasila majku i dvoje djece
Foto: Bild / Njemačka policija / Ilustracija

U njemačkoj Eppelborn-Dirmingenu u subotu, 21 oktobra rano ujutro Petra von Arx je spasila svoje susjede - majku i njezino dvoje djece, nakon što je izbio požar u njihovom stanu.

Petra je izašla rano ujutro kako bi prošetala svog psa. Primijetila je plamen iz stana koji se nalazi na katu ispod njezinog. Odmah je zvala vatrogasce i krenula u akciju, piše Fenix Magazin.

"Iz donjeg stana dolazio je jak dim. I nedugo nakon toga mogao se vidjeti plamen. U tom stanu živi samohrana majka s djecom. Samo sam pomislila kako ih moram izvući van", rekla je Petra von Arx.

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Zajedno s još jednom ženom je razbila prozor i iz stana spasila ženu i dvoje djece od 9 i 13 godina.

"Zahvaljujući herojskim naporima susjeda, niko nije stradao. Bilo je to spašavanje u posljednjem trenutku jer se plamen jasno vidio kako izlazi kroz prozor", rekao je Frank Recktenwald, glasnogovornik vatrogasne jedinice.

"U stanu je bilo i nekoliko pasa i mačaka koji, nažalost, nisu preživjeli požar", rekao je glasnogovornik vatrogasne službe Recktenwald.

"U zgradi je bilo ukupno pet osoba. Svi su uspjeli doći na sigurno, zahvaljujući herojskim naporima hrabrih komšija", saopćila je policija., prenosi Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije