Horor u Rusiji: Silovana tinejdžerica pronađena zapaljena na željezničkoj pruzi

3
Radiosarajevo.ba
Horor u Rusiji: Silovana tinejdžerica pronađena zapaljena na željezničkoj pruzi
Foto: Dailymail.co.uk / Ubijena tinejdžerka u Rusiji

Ruskinja Jaroslava Šikova (15) preminula je nakon što je brutalno silovana, bačena gola na željezničku prugu i zapaljena. Mašinovođa je zaustavio voz kada je vidio 15-godišnju učenicu koja se otkotrljala sa šina na travu pored pruge.

Policija vjeruje kako je djevojka ostavljena da umre dok je na sebi imala samo čarape nakon što je napadnuta u regiji Perm, piše Jutarnji.hr.

Djevojka je hitno prebačena u bolnicu i preživjela je deset dana tokom kojih je identifikovala navodnog napadača. Školski kolega Sergej Minjazev (16) pritvoren je zbog sumnji da je silovao i ubio 15-godišnjakinju. Sergejeva majka Irina je zatvorska čuvarica, a otac Radik policajac. Pritvorena su i druga dva tinejdžera koje se ispituje o njihovoj ulozi u ubistvu.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Usred rata s Ukrajinom došlo je do porasta teških zločina koje su počinili mladi u Rusiji što dodatno potvrđuje i ovaj slučaj. Šokirani mašinovođa zaustavio se i pozvao pomoć čim je ugledao tijelo beživotne djevojke.

"Tijelo je postavljeno dijagonalno preko šina, krvi je bilo posvuda. Vidio sam kad se otkotrljala s pruge i izgubila svijest. Na tijelu je bilo opekotina, čak se i trava u njenoj blizini dimila. Kad su stigli bolničari, još je bila u nesvijesti", ispričao je zaposlenik željeznice.

Horor u Kini: Vaspitačica u vrtiću stavila otrov u kašu djece, pogubljena je

Horor u Kini: Vaspitačica u vrtiću stavila otrov u kašu djece, pogubljena je

Drugi izvori rekli su da je djevojka bila potpuno gola, jedino su joj ostavili čarape na nogama.

"Nismo pronašli odjeću, djevojci je cijela glava bila krvava, a kosa spaljena. Na tijelu nije bilo krvi, vjerojatno je udarila glavom o šine. Imala je sreće da je nije pregazio voz", izjavio je svjedok.

Dodao je kako je mučena djevojka imala zapaljivu tekućinu u ustima i na genitalnom području zbog čega smatraju da su se napadači rješavali bioloških tragova. Svjedok tvrdi da je imala opekotine na lijevoj strani tijela, lijevoj nozi i ruci, a kad su je pokušali podići, s ruku joj se ogulila koža.

Ubijena tinejdžerka u Rusiji
Foto: Dailymail.co.uk: Ubijena tinejdžerka u Rusiji

Njen izbezumljeni otac, profesor na univerzitetu, rekao je da se djevojka vratila sa zabave u Minjazevljovoj kući i otišla na spavanje. Dok su roditelji bili uvjereni da spava u svojoj sobi, djevojka se iskrala kroz prozor i vratila na zabavu.

Stravičan slučaj stavljen je pod nadzor najvišeg ruskog kriminalističkog istražitelja Aleksandera Bastrikina koji je univerzitetski kolega ruskog predsjednika Vladimira Putina. Bastrikin se prije dva mjeseca žalio na porast teških kaznenih djela koja su počinila djeca. Sudac je Minjazeva stavio u pritvor dok traje istraga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije