Horor u Kini: Vaspitačica u vrtiću stavila otrov u kašu djece, pogubljena je

3
Radiosarajevo.ba
Horor u Kini: Vaspitačica u vrtiću stavila otrov u kašu djece, pogubljena je
Pixabay / Obdanište / Ilustracija

Pogubljena je vaspitačica iz dječjeg vrtića u Kini koja je otrovala 25 djece!

Wang Yun je osuđena na smrtnu kaznu u septembru 2020. nakon incidenta koji se dogodio u vrtiću u Jiaozuou u martu 2019. Sud je utvrdio kako je Wang iz osvete stavila natrijev nitrit u kašu djece koja su bila pod nadzorom drugog vaspitača, s kojim se ona posvađala.

Većina otrovane djece oporavila se prilično brzo, ali jedno dijete je preminulo 10 mjeseci kasnije od zatajenja više organa uzrokovanog trovanjem.

Jeste li i vi među njima? Tri rečenice koje izgovaraju najsretniji parovi na svijetu

Jeste li i vi među njima? Tri rečenice koje izgovaraju najsretniji parovi na svijetu

Tridesetdevetogodišnja Wang je prvobitno osuđena na devet mjeseci zatvora zbog nanošenja namjernih povreda, ali je kasnije viši sud promijenio kaznu, piše Sky News.

Kineski mediji pišu kako se Wang neuspješno žalila na smrtnu kaznu. U saopćenju suda stoji kako je 39-godišnjakinja pogubljena u četvrtak.

Wang je dvije godine prije incidenta u vrtiću istom supstancom kupljenom na internetu otrovala svog supruga, koji je preživio s lakšim povredama.

Neslužbeni podaci govore kako se u Kini godišnje pogubi više zatvorenika nego u ostatku svijeta zajedno, iako je brojka pogubljenja državna tajna.

Većina pogubljenja se izvodi metkom u potiljak, a u nekim se slučajevima koristi smrtonosna injekcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije