Tragedija u Kini: U eksploziji u restoranu poginula 31 osoba, među stradalim tinejdžeri i penzioneri

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Kini: U eksploziji u restoranu poginula 31 osoba, među stradalim tinejdžeri i penzioneri
Foto: CGTN Global / Eksplozija u Kini.

Eksplozija plina u restoranu u srijedu navečer, 21. juna, u sjeverozapadnom dijelu kineske regije Ningxia odnijela je 31 život, kako prenosi državna novinska agencija Xinhua, što je potaknulo predsjednika Xi Jinpinga da naredi sveobuhvatnu reviziju sigurnosti u cijeloj zemlji.

Sedam osoba još zbrinjavaju od opeklina i rezova od razbijenog stakla nakon eksplozije koju je izazvalo curenje tekućeg naftnog plina iz spremnika u restoranu, prenose agencije.

Restoran u Yinchuanu, glavnom gradu regije Ningxia, lokalno je poznat s lojalnom klijentelom prema medijskim izvještajima. Eksplozija se dogodila za vrijeme večere, a među žrtvama su bili srednjoškolci i umirovljenici.

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Eksplozija, koja se dogodila uoči dugog vikenda kada se očekuje da će milioni turista krenuti na putovanja tokom Festivala Zmajevih brodova, potaknula je Xija da pozove sve regije da isprave rizike sigurnosti i "skrivene opasnosti", te poboljšaju sigurnost.

Nesreće uzrokovane eksplozijama plina i hemikalija nisu neobične u Kini unatoč godinama nastojanja da se poboljša sigurnost. 2015. godine serija eksplozija u sjevernom lučkom gradu Tianjinu odnijela je 173 života.

[facebook_video]https://www.facebook.com/100093284533535/videos/1236770707199430[/facebook_video]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije