Horor u predgrađu: Napadač odrubio muškarcu glavu uzvikujući "Bog je najveći"

8
Radiosarajevo.ba
Horor u predgrađu: Napadač odrubio muškarcu glavu uzvikujući "Bog je najveći"

Francuska policija ustrijelila je večeras oko 17.10 sati muškarca koji je nožem napao drugu osobu u predrađu Pariza i odrubio mu glavu, saopćila je policija.

Desilo se to u Éragny-sur-Oiseu, na bulevaru Salengro. Prethodno je policija otkrila obezglavljeno tijelo na trgu Place René-Picard, u okrugu Hautes-Roches, na rubu Eragny-sur-Oisea.

Osumnjičeni je primijećen nekoliko stotina metara dalje, sam u svom automobilu. Izašao je iz auta mašući nožem i uzvikujući "Allahu akbar" (Bog je najveći).

Oglušio se na upozorenja policije i tako prisilio organe reda da otvore vatru i ubiju ga.

"Bila sam u svojoj sobi i vani sam čula vrisku. Neko je govorio 'Lezi na zemlju, licem prema dolje!'. Počeli su pucati. Bilo je nekoliko hitaca i čuo sam 'pojedinac neutraliziran'", rekla je jedna mještanka.

Policija je kazala novinarima da je obezglavljena žrtva bio nastavnik, a zločin se dogodilo u blizini škole. Anadolija je javila da je stradao nastavnik historije, koji je s učenicima otvorio diskusiju o karikaturama islamskog poslanika Muhammeda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije