Horor u Kini: Na Yulin festivalu ubijeno i pojedeno više od 3.000 pasa

Radiosarajevo.ba
Horor u Kini: Na Yulin festivalu ubijeno i pojedeno više od 3.000 pasa
Foto: Humane Society / Horor na Yulinu

I pored nevjerovatnih napora svjetskih organizacija za zaštitu životinja, i ove godine na kineskom festivalu Yulin ubijeno je i pojedeno više od 3.000 pasa.

Jezivi festival održava se svake godine, od 2010, a tamošnje stanovništvo želi proširiti "kulturu" jedenja psećeg mesa. Ove godine je desetodnevni festival počeo 21. juna.

Prije početka festivala, organizacija "Humane Society International" predala je kineskim ambasadama peticiju koju je potpisalo više od 1,5 milion ljudi, koji zahtijevaju da se festival i praksa jedenja psećeg mesa zaustave jednom zauvijek.

Kako se vidi na fotografijama, brojni psi koji će biti ubijeni na festivalu bili su nečiji ljubimci - i dalje nose ogrlice. Pse hvataju gdje i kako stignu i drže ih u prestrašnim uslovima prije nego što ih ubiju i posluže gostima...

Wei, kineski aktivist koji oslobađa ove pse - oslobodio ih je nekoliko uoči Yulina - za navedenu organizaciju otkrio je detalje ovog zastrašujućeg festivala. 

Wei je kazao: "Ostavljaju ih u jezivom stanju, a neki od pasa pritišću se uz zid i sklanjaju njuške, pokušavajući da ostanu neprimijećeni. Neki su nosili ogrlice, što znači da su to ukradeni vlasnički psi. Brojni su grozno bolesni... ove što smo uspjeli osloboditi prevezli smo u privremeni azil."

Objavljene su i fotografije spašenih pasa.

Broj ubijenih pasa na Yulinu se smanjuje tokom godina, ali i dalje se ubije na hiljade ovih životinja. 

OVDJE možete potpisati peticiju da se zaustavi trgovina psećim mesom, kao što je ovo na Yulin festivalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije