Haos u Italiji: Opet sukob demonstranata i policije zbog restriktivnih mjera

2
Radiosarajevo.ba
Haos u Italiji: Opet sukob demonstranata i policije zbog restriktivnih mjera
Foto: EPA-EFE / Protesti u Italiji

Evropa se suočava s teškim udarom koronavirusa. U svim zemljama rapidno raste broj zaraženih i umrlih, a posebno teška situacija je u Italiji.

Ta zemlja iz dana u dan bilježi crne rekorde po broju novih slučajeva.

Istovremeno, u većim gradovima raste nezadovoljstvo zbog restriktivnih mjera u borbi protiv koronavirusa, a nasilni incidenti zabilježeni su u Milanu, Torinu i Rimu.

U utorak navečer, nekoliko stotina ljudi, uključujući članove neofašističke stranke Forza Nuova, sukobilo se s policijom na središnjem rimskom trgu Piazza del Popolo. Bila je to peta uzastopna noć nasilnih protesta u Italiji, nakon što je uveden policijski sat u većim italijanskim gradovima.

U Italiji su uvedene nove restriktivne mjere, a neke uključuju ograničenje rada barova i restorana do 18 sati i potpuno zatvaranje teretana, bazena, bioskopa i pozorišta.

U posljednjih mjesec dana, dnevni broj zaraženih u Italiji otprilike se povećao deset puta.

U utorak je zabilježeno rekordnih 21.994 novih slučajeva, dok je je 221 osoba preminula, što je najviša dnevna brojka od sredine maja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije