Hamas zaprijetio Izraelu: "Ako pokrenete kopneni napad na Gazu, pretrpjet ćete velike gubitke"

6
AA
Hamas zaprijetio Izraelu: "Ako pokrenete kopneni napad na Gazu, pretrpjet ćete velike gubitke"
Foto: EPA - EFE / Ilustracija

Glasnogovornik Brigade Qassam, oružanog krila Hamasa, Abu Obaida rekao je da će Izrael pretrpjeti velike gubitke ako odluči pokrenuti kopneni napad na Gazu.

Glasnogovornik Hamasa u objavljenom videu naveo je da je rat "Aqsa Flood" započeo tamo gdje je završila operacija "Mač Al-Qudsa" (2021.), koja je ujedinila palestinske grupe.

Navodeći da ih je izraelski nagovještaj proširenja ratnog područja nagnao na razmišljanje o novim opcijama, Abu Obaida je rekao: "Ako se neprijatelj usudi napasti Gazu kopnom, pretrpjet će velike gubitke".

Ovih sedam sastojaka uništavaju našu kožu

Ovih sedam sastojaka uništavaju našu kožu

Govorio je i u pripremama za napad na Izrael.

"Napravili smo intenzivan plan za obuku snaga koje će učestvovati u napadu. Bili smo osjetljivi po pitanju držanja obuke u tajnosti. Napravili smo plan za 3.000 vojnika koji će učestvovati u borbi i 1.500 vojnika za učešće u operacijama podrške. Kako bismo uništili diviziju Gaze, uz 10 tačaka vojne intervencije napali smo s dodatnih 15 tačaka", rekao je Abu Obaida.

Rekao je da su na terenu držali tok rata pod kontrolom i da su njihove pripreme na polju odbrane bile dovoljne. Otkrio je da je izraelska divizija za Gazu gađana sa 3.500 raketa.

Obraćajući se Palestincima u Aksi, Zapadnoj obali i Gazi, Abu Obaida je ponovio kako se bore za Aksu, te kako će im karte koje imaju sa zarobljenicima pomoći da dođu do slobode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije