Izraelska vlada objavila uznemirujuće fotografije i video: "Ništa teže nikad nismo objavili"

4
Radiosarajevo.ba
Izraelska vlada objavila uznemirujuće fotografije i video: "Ništa teže nikad nismo objavili"
Foto: EPA-EFE / Prizori u kibucu Kfar Aza nakon napada Hamasa

"Jerusalem Post sada može potvrditi na osnovu provjerenih fotografija tijela da su izvještaji da su bebe spaljene i obezglavljene u Hamasovom napadu na Kfar Azu tačne", objavio je ovo izraelski medij danas, 12. oktobra, na platformi X.

Nakon što je otkriven masakr u ovom izraelskom kibucu, izraelski mediji su prvi izvijestili da je u Kfar Azi počinjen jeziv zločin, da su ubijani i obezglavljeni djeca i bebe.

Tvrdnju je ponovio i izraelski premijer Benjamin Netanyahu, zatim i američki predsjednik Joe Biden, međutim više izvora iz izraelske vojske - uključujući i jednu današnju izjavu za CNN - tvrdili su da ne postoje dokazi da su djeca obezglavljena.

Autobus sa Vučićem i Dodikom se zaglavio: Ostali ukopani u blatu, morali da izađu

Autobus sa Vučićem i Dodikom se zaglavio: Ostali ukopani u blatu, morali da izađu

No, Netanyahuov kabinet danas je objavio fotografije za koje tvrde da dokazuju da su djeca ubijena i spaljena. Ističemo da je u pitanju izrazito uznemirujući sadržaj, koji nije namijenjen mlađim osobama. 

Također, na X profilu izraelske vlade danas je objavljena uznemirujuća fotografija ubijene bebe, uz koju piše: "Ovo je najteža slika koju smo ikada objavili. Dok ovo pišemo, drhtimo. Razmišljali smo dugo o objavljivanju ovoga, ali trebamo da svako od vas zna. Ovo se desilo", stoji uz potresnu fotografiju.

Sat vremena prije toga objavili su video, čiji je sadržaj izrazito uznemirujući, a prikazuje brojne izraelske žrtve.  Profil izraelske vlade na platformi X nalazi se OVDJE, ali vas upozoravamo na izrazito uznemirujući sadržaj koji nije namijenjen mlađoj publici. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije