Hamas se oglasio: 'Netanyahu i njegova vojska neće doći do pobjede'

4
Radiosarajevo.ba
Hamas se oglasio: 'Netanyahu i njegova vojska neće doći do pobjede'
Foto: AA / Palestinska grupa Hamas

Palestinska grupa Hamas je saopštila u subotu, 28. oktobra, da su njihovi borci u Gazi spremni da se suoče s izraelskim napadima "punom snagom" nakon što je Izrael pojačao svoje zračne i kopnene napade, izvještava Reuters.

Palestinska militantna grupa je ranije saopćila da se njeni borci sukobljavaju s izraelskim trupama u područjima blizu izraelske granice.

Izraelski vojni portparol Daniel Hagari izjavio je u televizijskom obraćanju u petak navečer da  "kopnene snage šire svoje operacije večeras", postavljajući pitanje da li bi mogla početi dugo očekivana kopnena invazija Gaze. Izraelska ratna avijacija je izvodila obimne udare na tunele koje je iskopao Hamas i na druge infrastrukturne objekte, rekao je.

Tragedija: Nova teška nesreća na bh. putevima, poginula trudnica (28)

Tragedija: Nova teška nesreća na bh. putevima, poginula trudnica (28)

Naoružano krilo Hamasa je saopštilo kasno u petak navečer da se njegovi borci sukobljavaju s izraelskim trupama u sjeveroistočnom gradu Gaze, Beit Hanoun, i u središnjem području Al-Bureij.

Grupa Hamas, koja vlada Gazom, je saopštila u izjavi rano u subotu:

"Al-Qassam brigade i sve palestinske snage otpora su potpuno spremne da se suprotstave agresiji punom snagom."

"Netanyahu i njegova poražena vojska neće biti u mogućnosti postići vojnu pobjedu", rekao je Hamas, misleći na izraelskog premijera Benjamina Netanyahua.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije