Građani uznemireni: Serijski ubica mačaka hara gradom

Radiosarajevo.ba
Građani uznemireni: Serijski ubica mačaka hara gradom
Građani malog primorskog grada Saint Pierre la Mer u Francuskoj ovih dana suočeni su sa najneobičnijom istragom serijskog ubice, koji je za mjesec dana ubio više od 200 mačaka.

Prema pisanju francuskih medija, ovaj slučaj izazvao je pravu pometnju u inače idiličnom mjestu nadomak Montpelliera, te su građani uplašeni zbog pojave ovog neobičnog serijskog ubice, prenosi BBC.

Lokalne vlasti ističu da su uvjerene kako neko namjerno ostavlja otrov i truje lokalne mačke, bez obzira da li su one kućni ljubimci ili lutalice, te je cijeli slučaj alarmirao i vlasti Montpelliera koje zajedničkim snagama sa lokalnim vlastima nastoje utvrditi uzrok smrti mačaka.

I Udruženja za zaštitu životinja ističu kako svakodnevno dobivaju prijave novih slučajeva, te su poručili stanovnicima da svoje mačke ne puštaju vani. 

Prema prijavama građana, pronađeni su i mrtvi pacovi, zbog čega su sigurni da neko po cijelom Saint Pierre la Meru ostavlja otrov privlačan za mačke.

"Atmosfera u mjestu je veoma napeta, svi su postali mrzovoljni i niko nikome ne vjeruje. Zapravo, najveći problem je ako djeca slučajno dođu u dodir s otrovom. Ne mogu ni pomisliti šta će biti", ističe jedna mještanka, koja je otkrila samo da se zove Genevieve.

Prema pisanju medija, mačke leže mrtve pored puteva i trotoara, a njih su pokupili iz Udruženja za zaštitu životinja, koji kažu da će autopsija pokazati konačan uzrok smrti mačaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije