Šta će biti s Trumpom: Neizvjesna budućnost, mogao bi završiti gore i od Nixona

0
Radiosarajevo.ba
Šta će biti s Trumpom: Neizvjesna budućnost, mogao bi završiti gore i od Nixona
Foto: EPA-EFE / Supružnici Trump

Mandat dosadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa završava danas, inauguracijom novoizabranog predsjednika Joea Bidena

Postavlja se pitanje kako će izgledati Trumpova budućnost kada izađe iz Bijele kuće?

Prvi korak nakon odlaska najkontroverznijeg predsjednika SAD je njegov već najavljen nedolazak na inauguraciju novoizabranog predsjednika.

Još uvijek nije poznata ni njegova nova adresa stanovanja, iako Trump tvrdi da će se preseliti u svoj privatni klub Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi. 

Prije protesta na Kapitolu, Trump je imao sigurno mjesto predsjednika Republikanske stranke. Očekivalo se da će tamo nastaviti obnašati svoju dužnost i pripremati se za predsjedničke izbore 2024. godine. No, njegova se sudbina uveliko promijenila nakon 6. januara kada je skupina njegovih pristalica izazvala nikad viđeni protest u kojem je stradalo pet ljudi.

Da mu je budućnost ugrožena, potvrđuju i izjave nekih od najvećih američkih biznismena koji su prekinuli saradnju s Trumpom i oštro osudili incident.

Iako će Trumpu vjerojatno biti zabranjene sve medijske mogućnosti, neki smatraju da bi mogao pokrenuti svoju 'Trump mrežu' koja bi konkurirala Twitteru. 

Trumpova politika znatno je utjecala i na nekretnine njegove porodice, hotel i golf carstvo, od kojih se većina nalazi u New Yorku. U pitanje se dovodi i njegova kompanija koja ima milijardu dolara duga.

Da bi stvar bila gora, Deutsche Bank, jedina banka koja je bila voljna poslovati s njim, sada je izjavila kako odbija saradnju

Neki tvrde da će Trump nakon odlaska s pozicije predsjednika ravno u zatvor. Trump je i sam prije izbora priznao svojim savjetnicima da strahuje od intenzivnije istrage tužitelja ako izgub. 

Trenutno je u toku više od deset istraga i građanskih parnica nad njegovom poslovnom grupom Trump Organization, a neki smatraju da će Trumpov konačan ishod biti gori od onog koji je imao Richard Nixon zbog afere Watergate, prenosi 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije