Gaza: Izraelski vojnici koristili bojevu municiju, povrijeđeno 12 Palestinaca

Radiosarajevo.ba
Gaza: Izraelski vojnici koristili bojevu municiju, povrijeđeno 12 Palestinaca
Palestinci održavaju masovne demonstracija pod nazivom "Veliki marš za povratak" na granici Pojasa Gaze i Izraela na kojima se okupljaju desetine hiljada ljudi

Najmanje 12 osoba je povrijeđeno u ponedjeljak nakon što je izraelska vojska intervenisala tokom protesta Palestinaca u Pojasu Gaze, javlja Anaolu Agency (AA).

Palestinci održavaju masovne demonstracija pod nazivom "Veliki marš za povratak" na granici Pojasa Gaze i Izraela na kojima se okupljaju desetine hiljada ljudi.

Glasnogovornik Ministarstva zdravstva u Gazi Ashraf al-Qudra potvrdio je kako je tokom posljednjih intervencija izraelske vojske, u istočnim dijelovima Gaze povrijeđeno najmanje 12 Palestinaca.

Istakao je da su izraelski vojnici pritom koristili bojevu i gumenu municiju i suzavce.

Najmanje 18 Palestinaca iz Pojasa Gaze je ubijeno, a oko 1.500 povrijeđeno od petka, kada su izraelske snage otvorile vatru na demonstrante koji su obilježavali "Dan zemlje", koji predstavlja simbol otpora izraelskoj okupaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije