Francuska prestigla Rusiju i postala najgore pogođena zemlja u Europi

1
Radiosarajevo.ba
Francuska prestigla Rusiju i postala najgore pogođena zemlja u Europi
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Francuska je objavila o 35.879 novih slučajeva koronavirusa, što je iznosilo ukupno 1,86 miliona.

Prestigla je Rusiju i postala najgore pogođena zemlja u europskoj regiji.

S ukupno 1.865.538 potvrđenih slučajeva, prema Reutersovim podacima, Francuska je četvrta najgore pogođena zemlja na svijetu pandemijom koronavirusa.

Italija je u srijedu premašila granicu od milion zaraza, preskočivši Meksiko kako bi postala jedna od deset najteže pogođenih zemalja, dok je Ujedinjeno Kraljevstvo prešlo 50.000 smrtnih slučajeva u osmomjesečnoj pandemiji.

Francuska je već gotovo dvije sedmice u novom nacionalnom zatvaranju (lockdown), a novi broj slučajeva prema Ministarstvu zdravstva porastao je u odnosu na 22.180 prijavljenih u utorak, ali je ostao znatno ispod rekordnih 86.852 od subote. Prošle sedmice zaraze su dosegle preko 58.000 i 60.000 slučajeva.

Francuska je također prijavila 328 novih smrtnih slučajeva uslijed covida-19 tokom posljednja 24 sata, u usporedbi s 1.220 u utorak, što je uključivalo višednevnu seriju od 754 smrti u domovima za starije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije