Fotografija iPadova iz bolnice mnogima slomila srce kad su čuli čemu služe

1
Radiosarajevo.ba
Fotografija iPadova iz bolnice mnogima slomila srce kad su čuli čemu služe
Twitter / iPodovi u bolnici

Dok SAD bilježi rekordne brojke novozaraženih koronavirusom, jedna fotografija iz bolnice mnogima je slomila srce.

U petak je porodični ljekar objavio fotografiju sobe pune iPadova te napisao kako je riječ o uređajima koji se pripremaju za virtualni oproštaj umirućih od svojih najbližih.

Fotografiju su podijelili i drugi zdravstveni radnici, ali i brojni korisnici društvenih mreža, među kojima i Trisha Greenhalgh, profesorica primarne zdravstvene zaštite na britanskom univerzitetu Oxford.

"Nisam pretpostavljala da ćemo završiti ovdje kad sam prije 12 godina počela istraživati video-konsultacije", napisala je.

Bivši epidemiolog s Harvarda napisao je kako Steve Jobs ovo nije predvidio.

Komentari na tvit, koji je podijeljen stotinama hiljada puta, uključivali su priče Amerikanaca koji su putem ekrana gledali kako njihovi voljeni umiru.

"U ponedjeljak se moj dečko oprostio od majke na iPadu. Nije dobio posljednji zagrljaj niti ju je mogao držati za ruku. Sjedio je iza stakla i držao iPad kako bi spriječio da se na isti način mora opraštati od starijeg oca. Bijesna sam. Ne mogu biti ni tužna koliko sam ljuta", napisala je jedna osoba.

SAD je zemlja s najviše slučajeva te smrti od koronavirusa. Od početka pandemije zabilježili su više od 14.4 miliona slučajeva te 279 hiljada smrti povezanih s virusom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije