I George Bush oglasio se nakon izbora u SAD-u: Čestitao Bidenu

0
Radiosarajevo.ba
I George Bush oglasio se nakon izbora u SAD-u: Čestitao Bidenu
Foto: EPA-EFE / George W. Bush

George W. Bush, bivši američki predsjednik (od 2001. do 2009.) i republikanac, čestitao je danas novoizabranom predsjedniku Joeu Bidenu na pobjedi.

Podsjetimo, Joe Biden, demokrata, prema projekciji vodećih svjetskih medija, pobijedio je na izbornoj utrci aktualnog predsjednika i republikanca Donalda Trumpa.

George W. Bush otkrio je da je razgovarao s Bidenom.

“Uputio sam tople čestitke i zahvalio mu na domoljubnoj poruci koju je sinoć izrekao. Također sam nazvao Kamalu Harris da joj čestitam na historijskom izboru za potpredsjedništvo", saopćio je Bush.

“Iako imamo političke razlike, znam da je Joe Biden dobar čovjek koji je izborio svoju priliku da vodi i ujedini našu zemlju. Novoizabrani predsjednik ponovio je da će, dok se kandidirao za demokrata, vladati svim Amerikancima. Ponudio sam mu isto što i predsjednicima Trumpu i Obami: svoje molitve za njegov uspjeh i obećanje da ću pomoći na bilo koji način", dodao je

Bush je također čestitao Trumpu i njegovim pristašama na "tvrdoj kampanji" i dodao da će se "glasovi Trumpovih glasača" i dalje čuti putem izabranih republikanaca na svim nivoima vlasti.

Iako je Bush rekao da je Trump imao pravo zahtijevati ponovno brojanje, dodao je da Amerikanci "mogu imati povjerenja da su ovi izbori bili u osnovi pošteni i da je njihov ishod jasan".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije