Pojavio se i treći misteriozni metalni stup - sad u Kaliforniji

2
Radiosarajevo.ba
Pojavio se i treći misteriozni metalni stup - sad u Kaliforniji
Foto: Twitter / Šta je ovo?

Jučer se pojavio i treći tajanstveni metalni monolit; ovaj put, na vrhu planine u gradiću Atascadero u Kaliforniji.

Neobično otkriće dolazi sedam dana nakon što je vrlo slična metalna konstrukcija, pronađena duboko u pustinji Red Rock u Utahu nestala, tajanstveno kao što se prvi put pojavila.

Ovaj put srebrni stup na planini Pine pronašla je grupa planinara i od tada su mnogi krenuli na put da bi se i sami uvjerili u to.

Prema izvještajima lokalnih novina Atascadero News, ovaj monolit nije čvrsto zacementiran u zemlju poput onog iz Utaha i vjerojatno bi ga mogao srušiti svako ko bi pokušao.

Ovo je treći metalni stup koji je nedavno otkriven, nakon što se metalni monolit također pojavio i u Rumuniji. Bilo je to 13 metara visoko "umjetničko djelo", pronađeno na brdu Doamnei u gradu Piatra Neamţ, prije sedam dana, 26. novembra.

Iznimno je podsjećao na monolit iz Utaha, s tim što je ovaj bio postavljen na privatnom zemljištu.

Neobična dešavanja počela su 18. novembra, kada je grupa biologa, koja je putovala helikopterom, ugledala monolit u Utahu. Međutim, ovaj monolit, koji je potaknuo interese teoretičara zavjera diljem svijeta, nestao je prošlog petka, a dužnosnici nemaju pojma gdje i kako.

Unatoč tome što nose neobične sličnosti, nemoguće je znati jesu li sva tri monolita postavili isti ljudi, jer niko - osim samih krivaca - stvarno ne zna odakle su došli.

Pojavile su se brojne teorije, od vanzemaljaca do umjetnika i marketinških trikova...

Ipak, jedan od najboljih komentara na ova dešavanja dao je profesor s Univerziteta De Montfort I.Q. Hunter, koji je kazao da će ipak biti najbolje ako nikad "ne otkrijemo šta i odakle su, jer bi to saznanje uništilo misterij".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije