Facebook Trumpu trajno zabranio upotrebu: Uklonjen i njegov intervju

0
Radiosarajevo.ba
Facebook Trumpu trajno zabranio upotrebu: Uklonjen i njegov intervju
AFP / Donald Trump

Nakon što je Donaldu Trumpu Facebook trajno zabranio upotrebu njihove platforme u januaru zbog nereda u Kapitolu, sada je ukinuo i snimak intervjua bivšeg američkog predsjednika koji je postavila njegova snaha Lara Trump.

Iz Facebooka su poručili da će bilo koji sadržaj s glasom Donalda Trumpa biti uklonjen s platforme društvenih medija.

Lara Trump je nedavno na Instagramu objavila sliku na kojoj sjedi preko puta Trumpa, pozivajući pratioce da im se pridruže.

Grupi Trumpovih zvaničnika poslan je e-mail s Facebooka, u kojem se upozorava da će bilo koji sadržaj objavljen na Facebooku i Instagramu s Trumpom biti uklonjen, što će rezultirati dodatnim ograničenjima za naloge koji su ga objavili.

Ova uputstva se odnose na sve naloge i stranice kampanje, uključujući tim Trumpa, druga vozila za razmjenu poruka na našim platformama“, navodi se u poruci koju je na Instagramu objavio Trumpov sin Erick Trump.

Intervju je na kraju postavljen na Facebook stranicu Lare Trump, ali je kasnije skinut.

„Obraćamo vam se kako bismo vas obavijestili da smo s Facebook stranice Lare Trump uklonili sadržaj na kojem se spominje bivši predsjednik. U skladu s blokom koji smo postavili na Facebook i Instagram naloge Donalda Trampa, dalji sadržaj sa glasom Donalda Trumpa bit će uklonjen i rezultirat će dodatnim ograničenjima na nalozima“, napisala je jedna od službenica Facebooka.

Oštra reakcija Facebooka za bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije