Bruxelles / EU u narednim danima odlučuje o odgađanju Brexita

22. 10. 2019. u 11:43:00 Fena

Shares: 0

Predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk kaže da će čelnici Evropske unije "donijeti odluku u narednim danima" hoće li odobriti Britaniji još jedno produženje roka za napuštanje bloka, ali on kaže da njihova odluka ovisi o razvoju događaja u Londonu.

Tusk je u utorak rekao da će odluka o produženju Brexita za tri mjeseca nakon 31. oktobra "u velikoj mjeri ovisiti o tome šta britanski parlament odluči ili ne odluči da uradi", javio je AP.

Britanija se suočava s još jednom sedmicom političkog zastoja nakon što su britanski zastupnici u ponedjeljak odbili premijeru Borisu Johnsonu šansu da održi glasanje o prijedlogu zakona za sporazum o Brexitu, dogovorenom u Briselu prošle sedmice.

Predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker izrazio je žaljenje zbog rada potrošenog na Brexit, a ne na politici EU, nazivajući ga "gubitkom vremena i gubitkom energije".

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA