Erdogan poslao poruku Donaldu Trumpu

2
Anadolija
Erdogan poslao poruku Donaldu Trumpu

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan poslao je poruku američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

U saopćenju iz Ureda za komunikacije Predsjedništva Turske navedeno je kako je Erdogan u poruci Trumpu poželio da predsjednički izbori budu korisni za prijateljski i saveznički narod Sjedinjenih Američkih Država.

"Bez obzira šta će pokazati zvanični rezultati izbora, zahvaljujem vam što ste u protekle četiri godine vašeg mandata postavili iskrenu i odlučnu viziju da se tursko-američki odnosi razvijaju na temelju zajedničkih interesa i vrijednosti. U kontekstu naših zajedničkih interesa nužno je da na ovom snažnom terenu unaprijedimo historijsko prijateljstvo, partnerstvo i savezničke odnose između naših zemalja. Želim da budete sigurni da će Turska u narednom periodu na tom planu uložiti svaki napor", naveo je Erodgan, te dodao:

"Ovom prilikom vam još jednom iskreno zahvaljujem na vašem uobičajenom toplom prijateljstvu i izražavam iskrene želje za mir i prosperitet naroda Sjedinjenih Američkih Država"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije