Epilog užasa u Rusiji: Dječak u komi nakon skoka s 4. sprata, roditelji stradali

Radiosarajevo.ba
Epilog užasa u Rusiji: Dječak u komi nakon skoka s 4. sprata, roditelji stradali
PrtScr / Snimak pada dječaka

U stravičnom požaru u trgovačkom centru Kemerovo u Rusiji u nedjelju život su izgubile 64 osobe, među kojima čak 41 dijete. Više od 40 djece i dalje se vodi pod nestalima u utorak, izvijestili su ruski državni mediji. Petnaestak osoba i dalje se nalazi u bolnici u utorak.

Ruski mediji objavili su snimku s nadzorne kamere na kojoj je snimljen trenutak u kojem je izbio smrtonosni požar.

Novinska agencija Interfax prenijela je izjavu neimenovanog lokalnog službenog izvora koji je rekao da je glavna teorija koja se istražuje vezano za uzrok požara kratki spoj.

Međutim, zamjenik guvernera regije Kemerovo Vladimir Černov izjavio je u nedjelju da je požar izbio kada je dijete upaljačem zapalilo pjenu na trampolinu u igraonici. Ta teorija više se ne spominje.

Aleksandr Lillevyali ostavio je svoje tri kćerke, stare između 5 i 11 godina, u kinu na zadnjem spratu centra da pogledaju crtani film. Bio je to zadnji put da ih je vidio žive.

Za portal Meduza rekao je da ga je jedna od djevojčica nazvala i rekla da je dvorana puna dima. Potrčao je prema kinu, ali se nagutao dima i počeo gubiti svijest. Uspio se spustiti do ulaza u zgradu i pozvati spasioce. Iako su ga isprve slijedili, nakon nekog vremena dobili su naredbu da krenu prema drugom kraju zgradu. Molio ih je da mu ostave  gas masku, ali su to odbili učiniti.

- Moje kćerke su žive izgorjele zbog njihovih pravila - rekao je uplakani otac.

Jedna od najstrašnijih snimki požara prikazuje 11-godišnjeg dječaka Sergeja Moskalenka (11) kako skače kroz prozor s četvrtog sprata. Dječak je trenutno u induciranoj komi, a kad se probudi liječnici će mu morati priopćiti tešku vijest - njegovi roditelji i četverogodišnja sestra su mrtvi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije