Emotivni video: Šestogodišnja kćerka Georgea Floyda poslala poruku za sve

Radiosarajevo.ba
Emotivni video: Šestogodišnja kćerka Georgea Floyda poslala poruku za sve
Foto: Instagram / Gigi Floyd

NBA zvijezda i prijatelj Floydovih, Stephen Jackson, podijelio je emotivan klip koji pokazuje šestogodišnju kćerku ubijenog Georgea Floyda kako mu sjedi na ramenima.

Ova djevojčica, Gianna GiGi Floyd imala je poruku za sve: Tata je promijenio svijet!

Video, koji je na svom Instagram profilu podijelio NBA veteran Stephen Jackson, postao je viralan.

"Tako je GiGi, tata je promijenio svijet. George Floyd, ime promjena", napisao je uz video, i dodao "Ljubav svima koji imaju ljubav za sve". 

Georgea Floyda, oca, supruga, prijatelja, ubio je policajac, nakon što mu je koljenom prikliještio vrat dok je ležao na zemlji, uprkos molbama Floyda i riječima da ne može da diše. Sve je snimila slučajna prolaznica. Događaj je potakao neviđene proteste širom SAD-a i haos na ulicama.

Floyda su uhapsili zbog sumnje da je u prodavnici htio platiti lažnom novčanicom od 20 dolara. Pokazalo se netačnim.

Policajac Derek Chauvin optužen je za ubistvo. Ostala tri policajca koja su bila s njim su otpuštena.

Jackson, kojeg su prozvali i Floydovim blizancem, u utorak je bio na press konferenciji zajedno s GiGi i njenom majkom, Floydovom suprugom, Roxie.

Roxie je rekla da želi da svi znaju šta im je oduzeto. 

“Na kraju dana, otići će kući svojim porodicama. Gianna više nema oca. On je nikada neće vidjeti kako odrasta, maturira. Ona više nema oca", kazala je Roxie.

Jackson je na ovo odgovorio i na svom Instagramu.

"Ja ću biti uz nju. Ja ću biti tu da vam brišem suze. Biću ti za tebe i Gigi", rekao je Jackson, a na Instargamu poručio Floydu "Ne brini blizanče, imam GiGi".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije