Čin ljudskosti iz SAD-a postao viralan: Bijelci kleče pred komšijama, svi plaču

Radiosarajevo.ba
Čin ljudskosti iz SAD-a postao viralan: Bijelci kleče pred komšijama, svi plaču
Foto: Screenshot / Snimak postao viralan

Usred protesta širom SAD-a, prizora policijskog nasilja kao i divljanja prosvjednika zbog ubistva Georgea Floyda, stiže i jedan potpuno drugačiji prizor koji je postao viralan.

Na videu se vide vjernici, bijelci, koji kleče pred svojim susjedima Afroamerikancima i mole ih za oprost, piše indianexpresst.

Prema informacijama, u pitanju su stanovnici Houstona u saveznoj državi Teksas.

"Tražimo oprost od naše crne braće i sestara za godine i godine rasizma, sistemskog rasizma", čuje se kako govori jedan bijelac na čelu okupljenih.

U videu se vide kako mnogi plaču. I Afroamerikanci koji stoje ispred njih ne mogu zaustaviti suze.

Podsjetimo, George Floyd (46) preminuo je nakon privođenja na ulici. Reagirajući na dojavu kako Floyd pokušava podvaliti krivotvorenu novčanicu od 20 dolara, za koju se kasnije ispostavilo da je važeća, policajac je prilikom privođenja držao Floyda prikovanog za tlo držeći mu koljeno na vratu gotovo devet minuta. Floyd je policajce molio i govorio da nema zraka. Preminuo je ubzo nakon što je pao u nesvijest.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije