Eksplozija ispred aerodroma u Kabulu: Povrijeđeno više osoba

0
Radiosarajevo.ba
Eksplozija ispred aerodroma u Kabulu: Povrijeđeno više osoba
Foto: Twitter / Eksplozija u blizini aerodroma u Kabulu

Sjedinjene Američke Države nastavljaju sa evakuacijom Amerikanaca i Afganistanaca koji su im bili saradnici do 31. avgusta i dogovorenog roka kada bi posljednji američki vojnici trebalo da napuste Kabul i Afganistan.

Međutim, Kanada i nekoliko evropskih država odlučile su da okončaju njihov proces evakuacije sa aerodrama u agganistanskoj prijestolnici, piše BBC.

BBC je takođe izvijestio da se ispred aerodroma u Kabulu dogodila eksplozija, što je potvrđeno i iz Pentagona.

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Još nije poznato da li je bilo žrtava.

Pojedine zapadne zemlje upozoravale su na mogući teroristički napad u blizini samog aerodroma, gdje je još uvijek okupljeno više hiljada ljudi. Britanski ministar vojske je potvrdio da je prijetnja “ozbiljna”. Međutim, kako prenose svjetski mediji, nije bilo drugih detalja o potencijalnom riziku od napada, kako se pretpostavlja, Islamske države.

Takođe, kako prenosi BBC, postoji izvještaj koji ukazuju da je danas zapucano u pravcu italijanskog vojnog aviona koji je poleteo sa aerodroma u Kabulu. Kako se ističe, nije jasno ko je pucao i zašto. Nakon incidenta nije prijavljena nikakva šteta.

U međuvremenu, ogromnan broj Afganistanaca okupio se na granici zemlje sa Pakistanom, dok ljudi pokušavaju da pobjegnu od talibanske vladavine. Zapadni svijet i Afganistanci koji su radili za strane misije žele da odu nakon što su se talibanski vratili na vlast. Postoji strah da će na hiljade Afganistanaca koji žele da pobjegnu biti prepušteni sami sebi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije