IG / Afganistanska zvijezda koja je pobjegla: Jedna žena me je pitala da povedem njenu bebu

26. 08. 2021. u 10:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Najveća afganistanska zvijezda Aryana Sayeed Afganistan je napustila prije nekoliko dana, bježeći od talibana od kojih je dobivala prijetnje smrću.

Ona je inače jedna od najpopularnijih pjevačica i voditeljica afganistanskog glazbenog showa The Voice.

Aryana i njen zaručnik Hasib Sayed izašli su dok su talibani zauzeli Afganistan i razgovarali sa "Access Hollywood" o svom iskustvu, a neka od njih podijelila je na svom verifikovanom Instagram nalogu.

Sayeed je rekao da je aerodrom bio haotičan, da su se žene onesvijestile, a gomile su bile očajne u pokušaju da izađu na let.

Jedan od detalja i koji opisuju situaciju u toj zemlji jeste kada je jedna od žena pokušala nagovoriti Aryanu da povede njenu bebu sa sobom.

"Ne mogu odvojiti bebu od majke, a majka je zapravo htjela da ja uzmem dijete. Ali, tada nisam mogla...", rekla je Aryana.

Vojnici su je pitali da li je njena beba, a ona je rekla:

"Vidite, dijete nije moje, ali da li biste je pustili jer će beba umrijeti...", na šta su joj oni odgovorili:

"Žao mi je, ali ne možemo to učiniti".

Talibani su i ranije pokušali ubiti Aryanu zbog njene karijere i rada kao aktivistkinje za ženska prava.

Ova 38-godišnjakinja bila je toliko uplašena militanata da je prethodno sklopila pakt sa svojim zaručnikom Hasibom da će je ubiti prije nego što bude uhvaćena.

Za The Mirror pjevačica je rekla:

"Ne bojim se smrti. Više sam se bojala da ću biti uhvaćena živa i ismijavana, paradirana pred kamerama ili silovana", rekla je Aryana.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA