Afganistanska zvijezda objavila sliku iz aviona: Nakon noći koje nikad neću zaboraviti...

4
Radiosarajevo.ba
Afganistanska zvijezda objavila sliku iz aviona: Nakon noći koje nikad neću zaboraviti...
Foto: Instagram / Aryana Sayeed

Talibani koji su osvojili državu prestravili su Afganistance toliko da dio njih očajnički želi pobjeći iz vlastite zemlje.

Ono što je većina gledajući fotografije i snimke iz američkih evakuacijskih aviona zapazila jest da su se unutra ukrcali uglavnom muškarci, a da su najranjiviji, žene i djeca, ostali u ratnoj zoni.

Ipak, jedna od žena koja se ukrcala na avion bila je Aryana Sayeed, afganistanska pop zvijezda koja je uspjela spasiti živu glavu od radikala.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Na svom Instagramu objavila je fotografiju iz aviona i obavijestila fanove da je dobro, piše Jutarnji list.

"U jednom od svojih nedavnih intervjua rekla sam da ću biti 'posljednji vojnik koji će napustiti domovinu' i to je upravo ono što se i dogodilo.

Kao rezultat nedavnih promjena koje su se dogodile, molim se i nadam da će moj prekrasni narod moći živjeti mirno bez straha od bombaša samoubojica i eksplozija. Moje srce, molitve i misli uvijek će biti s vama!

Osjećam zahvalnost prema svakom od vas zbog lijepih želja i molitvi upućenih jer ste bili zabrinuti zbog moje prisutnosti u Afganistanu nakon što su mnogi koji su u manjoj opasnosti od mene već napustili zemlju.

Dobro sam i živa sam. Nakon nekoliko noći koje nikad neću zaboraviti stigla sam u Dohu, Katar, i čekam eventualni let za Istanbul.

Imam toliko priča za podijeliti s vama, moji voljeni. No zasad, ostanite sigurni i ujedinjeni, voli vas Aryana", napisala je Sayeed.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije