Svjetski pustolov Kristijan javio se s novim informacijama o Afganistanu

2
Radiosarajevo.ba
Svjetski pustolov Kristijan javio se s novim informacijama o Afganistanu
Foto: Instagram / Kristijan Ilinčić

Kristijan Iličić, svjetski pustolov i influencer objavio je na svojim društvenim mrežama podsjetnik o svom putovanju u Afganistan, ali i informacije koje on ima o trenutnim dešavanjima u toj zemlji.

On je pokrenuo pomoć kako bi se pomoglo njegovom prijatelju da izađe iz te zemlje sa porodicom, a putem Instagrama redovno dijeli nove informacije.

"Javio mi se Noor. Talibani su svuda na cestama, imaju svoje chekpointe. Cijeli svijet gleda, zasada je toliko-toliko mirno... 

Dobre vijesti: 'Zeleno svjetlo' za nacrt zakona kojim se uvodi neradna nedjelja

Dobre vijesti: 'Zeleno svjetlo' za nacrt zakona kojim se uvodi neradna nedjelja

Kristijan Ilinčić - undefined

Foto: Instagram: Kristijan Ilinčić

UN i Amerikanci su još uvijek u Afganistanu. Talibani žele pokazati kako su se promijenili.

Nema komercijalnih letova. Nada se da će kroz sedam dana biti izvan Afganistana", napisao je Kristijan.

Podsjetimo, ranije je on o situaciji u ovoj zemlji napisao:

"Život koji sada stiže u Afganistan je horor. Talibani neće donijeti ništa dobro. Prema informacijama s terena, već sada idu od vrata do vrata i odvode djevojčice kao buduće žene svojim ratnicima. To su radili i prije. Žena nije imala nikakva prava, nije mogla raditi, djevojčice nisu mogle ići u školu. Afganistan su vratili u kameno doba. Ovo što pišem su izvještaji sa terena i u razgovorima sa lokalnim ljudima koje sam upoznao dok sam putovao Afganistanom, a ne medijski natpisi.

Također sve ovo vrijeme sam bio i u kontaktu s mojim prijateljima, vodičem i vozačem, pomagao sam kako god sam mogao, s mojim kontaktima smo rješavali pozivna pisma za Tursku. Ništa o tome nisam pisao na svojem profilu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije