Afganistanska zvijezda objavila sliku iz aviona: Nakon noći koje nikad neću zaboraviti...

4
Radiosarajevo.ba
Afganistanska zvijezda objavila sliku iz aviona: Nakon noći koje nikad neću zaboraviti...
Foto: Instagram / Aryana Sayeed

Talibani koji su osvojili državu prestravili su Afganistance toliko da dio njih očajnički želi pobjeći iz vlastite zemlje.

Ono što je većina gledajući fotografije i snimke iz američkih evakuacijskih aviona zapazila jest da su se unutra ukrcali uglavnom muškarci, a da su najranjiviji, žene i djeca, ostali u ratnoj zoni.

Ipak, jedna od žena koja se ukrcala na avion bila je Aryana Sayeed, afganistanska pop zvijezda koja je uspjela spasiti živu glavu od radikala.

Ovo su uhapšeni kod Sarajeva: Na TikToku tvrdili da znaju gdje je Danka (2), tražili 25.000 eura

Ovo su uhapšeni kod Sarajeva: Na TikToku tvrdili da znaju gdje je Danka (2), tražili 25.000 eura

Na svom Instagramu objavila je fotografiju iz aviona i obavijestila fanove da je dobro, piše Jutarnji list.

"U jednom od svojih nedavnih intervjua rekla sam da ću biti 'posljednji vojnik koji će napustiti domovinu' i to je upravo ono što se i dogodilo.

Kao rezultat nedavnih promjena koje su se dogodile, molim se i nadam da će moj prekrasni narod moći živjeti mirno bez straha od bombaša samoubojica i eksplozija. Moje srce, molitve i misli uvijek će biti s vama!

Osjećam zahvalnost prema svakom od vas zbog lijepih želja i molitvi upućenih jer ste bili zabrinuti zbog moje prisutnosti u Afganistanu nakon što su mnogi koji su u manjoj opasnosti od mene već napustili zemlju.

Dobro sam i živa sam. Nakon nekoliko noći koje nikad neću zaboraviti stigla sam u Dohu, Katar, i čekam eventualni let za Istanbul.

Imam toliko priča za podijeliti s vama, moji voljeni. No zasad, ostanite sigurni i ujedinjeni, voli vas Aryana", napisala je Sayeed.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije