Tužba / Drama u Pfizeru: Radnica ukrala podatke o vakcini protiv koronavirusa

25. 11. 2021. u 11:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pfizer je tužio dugogodišnju zaposlenicu jer je navodno ukrala brojne povjerljive dokumente, a neki su povezani s cjepivom za COVID.

Kako piše Reuters, u tužbi podnesenoj u utorak na saveznom sudu u San Diegu, Pfizer je rekao da je Chun Xiao Li prekršila svoj ugovor o povjerljivosti prenijevši više od 12.000 datoteka bez dopuštenja na svoje osobne račune i uređaje sa svog prijenosnog računala koje je izdala firma.

Navodni materijali uključuju "priručnik" koji sadrži interne procjene i preporuke o Pfizer cjepivu protiv COVID-a, Pfizerov odnos s njemačkim partnerom za cjepivo i prezentacije povezane s antitijelima protiv raka, piše portal net.hr

Pfizer je rekao da je Li, pomoćnica direktora za statistiku, u više navrata pokušavala prikriti svoje tragove.

Navedeno je i da je Li u kompaniji radila 15 godina, ali da je skoro primila ponudu za novi posao u kompaniji "Ksenkor Inc.", kalifornijskoj kompaniji koja se fokusira na liječenje raka i autoimunih bolesti.

Iz Pfizera su naveli i da se njihova kompanija suočava s velikim problemom - da konkurenti pokušavaju da im preotmu zaposlene tokom cijele ove godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)