! / Tragedija u Kanadi: Policajci pucali na kamionet, ubijeno jednogodišnje dijete

28. 11. 2020. u 15:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 59

Jednogodišnje dijete poginulo je u incidentu u Kanadi, u kojem su sudjelovali policajci koji su otvorili vatru na kamionet muškarca osumnjičenog za otmicu.

Istražitelji još nisu potvrdili je li dječak stradao od metaka koje je ispalila policija.

"Prerano je da bismo znali zašto su policajci pucali na vozilo, a prerano smo da bismo tačno znali što se dogodilo", rekla je novinarima Monica Hudon, glasnogovornica policijskog nadzornika pokrajine, piše The Guardian.

U četvrtak ujutro policijska postaja u Kavarta Lakeu u Ontariju primila je dojavu o mogućem porodičnom nasilju i sumnji da je otac deteta izvršio otmicu.

Lokalni stanovnik je izjavio da su mu žena, njen sin i terapeut pokucali na vrata, tražeći sklonište.

"Neki ljudi su došli u kuću i zatražili sklonište. Pričali su nešto o tome da je otac pobegao s detetom", rekao je Tom Deciccio.

Policija je ubrzo locirala očevo vozilo. Nakon što su pokušali da ga zaustave, došlo je do sudara policijskog automobila, kamioneta i još jednog vozila. Tokom tog incidenta kamionet je povrijedio policajca koji je stajao u blizini policijskog vozila.

Dijete je bilo na stražnjem sjedalu kamioneta.

"U kamionetu je bio jednogodišnji dječak", navodi se u priopćenju SIU-a.

"Zadobio je prostrijelnu ranu i na licu mjesta je proglašen mrtvim", dodaje se u saopćenju.

Oca (33) je pogodio metak koji su ispalili policajci i odveden je u bolnicu u teškom stanju. Policajac kojeg je udario kamion se oporavlja u bolnici u Torontu.

SIU je za Guardian rekao da nema novih informacija.

Šef provincije Ontario izrazio je sućut porodici djeteta, ali pozvao je javnost da se suzdrži od "spekulacija o događajima koji su se odvijali".

Sedam istražitelja, uključujući dva forenzička istražitelja i jednog vještaka za sudare, radi na slučaju, navode iz SIU.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)