Donald Trump se ponovo oglasio u najvećim američkim medijima

2
Radiosarajevo.ba
Donald Trump se ponovo oglasio u najvećim američkim medijima

Aktuelni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump oglasio se saopćenjem koje je objavljeno u najvećim američkim medijima. 

"Ovdje se radi o integritetu cijelog našeg izbornog postupka. Od početka smo govorili da se moraju prebrojati svi legalni listići i da se ne smiju brojati svi ilegalni glasački listići, no na svakom koraku smo nailazili na otpor Demokrata oko ovog osnovnog principa", napisao je Trump. 

Dodao je kako će sudskim procesima osigurati "povjerenje američkih građana u našu vladu". 

"Nikada neću odustati od borbe za vas i našu naciju", poručio je Donald Trump u saopćenju.

No, američki mediji navode da je opet Trump iznio neistine.

Kako se navodi, nije istina da je aktualni američki predsjednik od početka govorio da se legalni listići moraju prebrojati, a da se oni nevažeći ne smiju brojati. U jučerašnjem tvitu napisao je "Zaustavite brojanje!" i u njemu nije istaknuo razliku između važećih i nevažećih glasačkih listića. Jednostavno je pozvao da izborne komisije prestanu brojati glasove. 

Trump do sada nije iznio nijedan dokaz da se prebrojavaju nevažeći glasački listići.

Američki izbori su sve bliže raspletu, a u napetoj i tijesnoj utrci demokratski kandidat Joe Biden sve je bliže pobjedi nad Trumpom. 

Prema posljednjim rezultatima, Biden je napravio veliki preokret u Georgiji i sada ondje vodi, a nakon toga je preokrenuo i rezultat u Pennsylvaniji. Ako ovako ostane u Pennsylvaniji, Bidenu će to biti dovoljno za pobjedu na američkim izborima, bez obzira na rezultate u svim drugim državama u kojima se još broje glasovi.  

Trenutni ukupni rezultat elektorskih glasova: Biden - 264, Trump - 214.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije