Donald Trump napravio haos u sudnici: Nazvao tužiteljku 'rasistom'

2
Radiosarajevo.ba
Donald Trump napravio haos u sudnici: Nazvao tužiteljku 'rasistom'
Foto: EPA-EFE / Donald Trump

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump pojavio se pred sudom u New Yorku.

Trumpu su u New Yorku sudi zbog navodne višemilionske prevare s nekretninama. Njega je tužilaštvu o New Yorku optužilo da je povećao vrijednost svojih nekretnina za više od milijardu dolara, čime je sebi omogućio bolje uvjete za pozajmice. 

Ipak, ovaj događaj nije mogao proći bez haosa koji obično dolazi s trenutnim favoritom Republikanske stranke za kandidata na predsjedničkim izborima koji su zakazani za 2024. godinu. 

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

On je došao na sud i nazvao tužiteljku Letitiu James rasistom. Inače, James je Afro-Amerikanka. 

Osim toga, izjavio je: "Ukratko, ovo je sramota. Ovo je lov na vještice korumpirane tužiteljke. Ovaj proces je ubrzan, a mogao se donijeti godinama prije, ali su čekali dok nisam bio u sred svoje kampanje. Tako je i sa drugim optužnicama i suđenjima. Sve to vodi korumpirano Ministarstvo pravde iz Washingtona.

Letitia James traži kaznu od 250 miliona dolara (oko 465 miliona KM) za Donalda Trumpa zbog ove navodne prevare. Ona je izjavila kako je ovo suđenje 'dokaz da koliko god imate novca, niko nije iznad zakona'. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije