Donald Trump glasao u Floridi

2
Hina
Donald Trump glasao u Floridi
Foto: EPA-EFA / Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump glasao je u subotu na Floridi, iskoristivši mogućnost ranijeg glasanja na predsjedničkim izborima zakazanim za 3. novembra.

"UPRAVO GLASAO. Velika čast!" napisao je na Twitteru američki predsjednik, koji je glasao u Palm Beachu, u blizini svoga imanja Mar-a-Lago.

Trump je prošle godine stalno prebivalište preselio iz New Yorka na Floridu, gdje je sada i registriran za glasanje, nadajući se da će selidba u jednu od ključnih država za ishod predsjedničkih izbora pozitivno utjecati na njegove šanse za reizbor.

Kako pišu američki mediji Donald Trump je nakon glasanja kazao novinarima "Glasao sam za čovjeka po imenu Trump".

Smatra se da je Florida ključna za Trumpovu eventualnu pobjedu

Američki predsjednik nekoliko je puta u predizborne svrhe već posjetio Floridu, a u petak je održao dva skupa pokušavajući popraviti svoje izglede na izborima 3. studenoga.

Smatra se da je Florida država koju Trump mora osvojiti želi li se domoći drugog mandata, no ankete trenutno govore o njegovom laganom zaostajanju za demokratskim kandidatom Joeom Bidenom.

Na izborima 2016. Trump je tijesno osvojio Floridu ispred Hillary Clinton.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije