Donald Trump bi volio ući u predsjedničku utrku s Oprah Winfrey

Radiosarajevo.ba
Donald Trump bi volio ući u predsjedničku utrku s Oprah Winfrey

Američki predsjednik Donald Trump bi se vrlo rado suočio s Oprah Winfrey u predsjedničkoj utrci 2020. godine, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik Bijele kuće, nakon što je na društvenim mrežama dobila snažnu podršku kao potencijalne predsjednička kandidatkinja, a zaslužila ju je angažiranim govorom na svečanoj dodjeli Zlatnih globusa..

"Veselimo se svakom izazovu, bilo da je u pitanju Oprah Winfrey ili bilo ko drugi", rekao je Hogan Gidley novinarima koji su bili u avionu Air Force One prateći predsjednika Trumpa na putu za Nashville.

CNN je objavio vijest da 63-godišnja Oprah Winfrey vrlo aktivno razmišlja o uključivanju u predsjedničku utrku, navodeći kao izvor dvoje bliskih prijatelja popularne voditeljice, glumice, producentice i vlasnice OWN kablovskog kanala.

Winfrey je u svojim ranijim istupima izjavljivala kako se ne misli kandidirati za predsjednicu, ali Los Angeles Times je citirao izjavu njezinog dugogodišnjeg poslovnog i životnog partnera Steadmana Grahama prema kojoj bi ona "to sigurno učinila".

U samo 24 sata nakon njenog devetominutnog govora tokom kojeg je dvaput prekidana ovacijama na društvenim mrežama se pojavilo više od 220.000 poruka u kojima se spominju riječi Oprah i predsjednik. 

Oprah Winfrey već je dugo povezana s političarima iz kruga američkih demokrata. Učestvovala je u predsjedničkoj kampanji Baracka Obame 2008. godine, a 2016. je podržala Hillary Clinton.

Njene snažne veze i popularnost među Amerikancima čine je snažnim kandidatom, a njoj bi bilo mnogo lakše nego nekim drugim kandidatima skupiti novčana sredstva za predsjedničku kampanju, koju bi, bez problema mogla finansirati i svojim sredstvima.

Naime, magazin Forbes je njeno lično bogatstvo procijenio na 3 milijarde dolare, što je pola milijarde manje od aktualnog predsjednika koji je u predsjedničkoj utrci potrošio ukupno 343 miliona dolara, od čega je 47,5 miliona dolara bilo iz ličnih izvora, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije