Dnevni raport: Skoro trećina novozaraženih koronavirusom nemaju simptome!

Anadolija
Dnevni raport: Skoro trećina novozaraženih koronavirusom nemaju simptome!

U Rusiji je u protekla 24 sata koronavirus otkriven kod još 5.427 osoba, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 850.870.

Ruski centar za kontrolu i prevenciju koronavirusa saopćio je da je u istom periodu od posljedica zaraze virusom preminulo 70 osoba, te da je ukupan broj umrlih dostigao 14.128.

U proteklom danu izliječeno je 3.649 osoba kojima je ranije dijagnosticiran COVID-19, čime je ukupan broj izliječenih povećan na 650.173.

Stopa porasta novozaraženih na dnevnom nivou još uvijek iznosi 0,7 posto, dok je kod 28,8 posto novih slučajeva riječ o asimptomatskim pacijentima.

Ruska služba za zaštitu javnog zdravlja i potrošačkih prava saopćila je da je u proteklom danu obavljeno oko 315.000 testiranja, a da je od početka pandemije testirano više od 28,7 miliona uzoraka.

Prvi slučaj koronavirusa u Rusiji je zabilježen 31. januara, a prvi smrtni slučaj 19. marta. Mjere, poduzete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, ublažene su na područjima gdje je zabilježen pad broja oboljelih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije