Nakon smrti Abdulmanapa Nurmagomedova: Vladimir Putin izrazio saučešće Khabibu

J. M.
Nakon smrti Abdulmanapa Nurmagomedova: Vladimir Putin izrazio saučešće Khabibu
Foto: TASS / Putin s ocem i sinom Nurmagomedov

Abdulmanap Nurmagomedov, otac i trener UFC šampiona Khabiba Nurmagomedova, umro je u petak u 58. godini života nakon duge bolesti. On je već sahranjen u selu Kirovaul, okrugu Kiziljurt u Dagestanu, a dženazi je zbog prijetnji od širenja koronavirusa prisustvovao samo uski krug bliskih rođaka.

U razgovoru za TASS, seoski imam Ilijas Khaziev ranije je najavio da će tijelo Nurmagomedova biti dopremljeno iz Moskve u selo, a mediji javljaju da je dženaza obavljena u petak navečer.

Duboko saučešće u telefonskom razgovoru s Khabibom Nurmagomedovom izrazio je ruski predsjednik Vladimir Putin, saopćio je portparol predsjednika Dmitrij Peskov.

Prema izvoru TASS-a, Nurmagomedov senior se nije mogao oporaviti od posljedica moždanog udara.

"Bio je u teškom stanju, u jedinici intenzivne njege bez svijesti posljednjih dana. Abdulmanap je imao problema sa srcem i moždani udar. Stanje srca se normaliziralo, ali je došlo je do krvarenja u mozgu koje bilo kobno", rekao je izvor.

Abdulmanap Nurmagomedov rođen je 1962. godine u selu Sildi, a živio je u Kirovaulu. Bio je počasni trener Rusije, majstor sporta u hrvanju slobodnim stilom, podigao je 18 svjetskih prvaka u borbenom sambu, ruskoj borilačkoj vještini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije