Khabib Nurmagomedov: Šta znamo o privatnom životu UFC šampiona

J. M.
Khabib Nurmagomedov: Šta znamo o privatnom životu UFC šampiona
Foto: MMA Fighting / Khabib na vjenčanju
Iako je pobjedom nad Conorom McGregorom u UFC borbi stoljeća stekao planetarnu popularnost, o privatnom životu Khabiba Nurmagomedova ne zna se previše.

Khabib najviše vremena provodi u rodnoj ruskoj republici Dagestan. U glavnom gradu Makhachkali ima veliki stan i kuću, a fizičku kondiciju brusi u planinama Dagestana. Često je i u Moskvi, Saint Petersburgu, ali i Sočiju, ruskom turističkom gradu na crnomorskoj obali zapadnog Kavkaza.

Pošto većinu borbi ima u SAD-u, obično mjesec dana ranije krene u Ameriku kako bi se aklimatizirao, navikao na promjenu vremenskih zona i pripremio za duel. Zahvaljujući tome vrlo dobro govori engleski jezik.

Malo je informacija o privatnom životu jer članove porodice ne pokazuje u javnosti. Khabib je veliki muslimanski vjernik, a jedina slika njegove supruge, čije je lice pokriveno gustom burkom, potječe s vjenčanja u junu 2013. godine.

Ni na društvenim mrežama ne objavljuje ništa o supruzi, baš kao ni o djeci – kćerci (rođena 1. juna 2015. godine) i sinu (rođen 30. decembra 2017.). Slobodno vrijeme posvećuje podizanju djece nastojeći tako nadoknaditi česta putovanja i izostanke iz porodične kuće.

khabib_privatno_02.jpg - undefined

Instagram

U garaži Khabiba Nurmagomedova nalazi se više automobila, među kojima su skupocjeni Mercedes AMG GT (poklon Ziyavudina Magomedova, jednog od najbogatijih oligarha u Dagestanu), ali i jeftina Lada Vesta. Nedavno je od čečenskog lidera Ramzana Kadirova na poklon dobio Mercedes S-klase.

Čečenija na nogama: Ramzan Kadirov primio Khabiba i poklonio mu novi automobil

Khabin je veliki navijač dagestanskog fudbalskog premijerligaša Anzhi Makhachkale (za koji je dugo nastupao naš Elvir Rahimić), a od inostranih klubova simpatizira Real Madrid.

Ukoliko je u mogućnosti prati i utakmice ruske fudbalske reprezentacije, i to u specijalnom dresu s brojem 1, svojim imenom na leđima i potpisima svih igrača. To je poklon ruskih reprezentativaca koji je Khabibu ljetos, za vrijeme Mundijala, uručio najpopularniji fudbaler u državi - Artem Dzyuba.

Poput većine Rusa, tako ni Khabib Nurmagomedov nije imun na hokej na ledu, a u KHL-u navija za SKA iz Saint Petersburga.

khabib_privatno_05.jpg - undefined

Instagram

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije