Detalji ubistva poznatog fudbalera: Likvidiran jer je ukrao tonu kokaina od Srba

Radiosarajevo.ba
Detalji ubistva poznatog fudbalera: Likvidiran jer je ukrao tonu kokaina od Srba
FOTO: Screenshot / Marc Batchelor

Ubijeni bivši fudbaler iz Južne Afrike Marc Batchelor za koga se sumnja da je od srbijanskih krimilanaca ukrao tonu kokaina dovodi se u vezu i sa krijumčarenjem iste droge u Australiju, koje je spriječeno – na dan njegovog ubistva.

U nastavku istrage ubistva fudbalera Marca Batchelora, likvidiranog u Johanezburgu prije dvije nedjelje policija je došla do novih saznanja.

Naime, nakon što je Batchelor ubijen u Joburgu, kada su dvojica nepoznatih napadača prišla njegovom automobilu, i u njegovom smjeru ispalila kobnih sedam hitaca, na površinu je isplivala veza ove bivše fudbalske zvijezde sa srbijanskim podzemljem u Južnoj Africi.

Mediji u ovoj zemlji prenijeli su da je Batchelor optužen da je ukrao pošiljku tone kokaina krajem prošle godine, a da je u krađu umješan i Srbin Ivan Đorđević, piše Blic.

Droga je, pišu mediji, navodno pripadala srbijanskim kriminalcima, te se sumnja da je Batchelor zbog ovoga ubijen.

Tamošnji mediji primijetili su da je način na koji je Batchelor ubijen, prepoznatljiv za kriminalce iz Srbije koji gospodare tamošnjim podzemljem.

Đorđević je, podsjećanja radi, likvidiran u aprilu ove godine dok se uparkiravao u stambeni kompleks u Johanezburgu.

Naime, južnoafrički mediji ispituju da li ubistvo Batchelor ima veze sa zaplijenom 384 kilograma kokaina koja se dogodila ranije istog dana.

Granična policija Australije otkrila je kokain u bageru koji je uvezen iz Južne Afrike i uhapsila dvojicu muškaraca od 33 i 34 godine.

Izvor tamošnjih medija kaže da je moguće da je neko odao Batchelora nakon zaplijene i hapšenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije