SAD / Detalji masakra u američkoj vojnoj bazi: Osumnjičeni je pripravnik saudijske vojske

06. 12. 2019. u 22:09:00 Anadolija

Shares: 13

Osumnjičeni za pucnjavu u Mornaričko-vazduhoplovnoj bazu u Pensacoli na Floridi bio je vazduhoplovni pripravnik saudijske vojske Mohammed Saeed Alshamrani, rekao je američki zvaničnik u petak, dok su FBI i druge sigurnosne agencije počele istragu o napadu, kako bi utvrdili da li se radilo o terorizmu.

Zvaničnik, koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman, rekao je da je osumnjičeni drugi potporučnik koji je pohađao vazduhoplovnu školu u bazi. Inače vojnici iz cijelog svijeta dolaze u bazu na Floridi na letačku obuku.

Napadač je u petak ujutro otvorio vatru u zgradi gdje su učionice. U napadu su poginule četiri osobe, uključujući napadača, a više ljudi je povrijeđeno.

Drama na Floridi: Napadač upao u veliku vojnu bazu i otvorio vatru, ima mrtvih

U Mornaričko-vazduhoplovnoj bazi u Pensacoli zaposleno je više od 16.000 pripadnika vojnog i 7.400 civilnog osoblja. Jedna od najstarijih i najkorisnijih baza američke mornarice i vazduhoplovstva, prostire se duž obale jugozapadno od centra Pensacole i dominira privredom okolnog područja.

U njoj je sjedište poznatog vazduhoplovnog akrobatskog tima “Blue Angels“, a u bazi se nalazi i Nacionalni muzej ratnog vazduhoplovstva, koji je popularna regionalnu turistička atrakcija.

Pucnjava, koja se danas dogodila, bila je druga u bazama američke mornarice ove sedmice.

KOMENTARI (1)