Drama na Floridi: Napadač upao u veliku vojnu bazu i otvorio vatru, ima mrtvih

Anadolija
Drama na Floridi: Napadač upao u veliku vojnu bazu i otvorio vatru, ima mrtvih

Vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama objavili su da je naoružani napadač ubijen nakon što je otvorio vatru na više ljudi u Mornaričko-vazduhoplovnoj bazu u Pensacoli na Floridi. U napadu su dvije osobe poginule, a još 10-ak osoba ranjeno, od kojih se dvoje nalazi u kritičnom stanju.

Amber Southard, portparolka šerifa okruga Escambia potvrdila je da je napadač mrtav. Zdravstveni zvaničnici najprije su saipćili da je 11 osoba ranjeno i zbrinuto u dvjema bolnicama. 

U Mornaričko-vazduhoplovnoj bazi u Pensacoli zaposleno je više od 16.000 vojnog i 7.400 civilnog osoblja. Jedna od najstarijih i najkorisnijih baza američke mornarice i vazduhoplovstva, prostire se duž obale jugozapadno od centra Pensacole i dominira privredom okolnog područja.

U njoj je sjedište poznatog vazduhoplovnog akrobatskog tima "Blue Angels", a u bazi se nalazi i Nacionalni muzej ratnog vazduhoplovstva, koji je popularna regionalna turistička atrakcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije