! / Detalji horora: Srbijanac koga je prijatelj rezao nožem na terasi brani svog dželata

04. 08. 2019. u 17:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 8

Nesvakidašnji incident koji se dogodio u španskom ljetovalištu Kosta del Sol, kada je Srbin B. M. (50) digao policiju na noge jer je prijatelja S. T. navodno vezao za ogradu zgrade, glavu mu prekrio peškirom prijeteći da će da ga zakolje, dobio je svoj epilog, piše Srpskainfo.

Turisti opisali horor iz Španije: Mahao je nožem i smijao se, bilo je strašno

S. T. koji je gotovo nag stajao na terasi dok je njegov prijatelj urlao, objasnio je pozadinu incidenta.

B. M. se sada nalazi u pritvoru gdje će ostati dok ne stignu analiza krvi i psihijatrijsko vještačenje.

O motivima ovog incidenta juče se nagađalo naširoko. Kao jedan od njih navedena je ljubomora, a pojedini mediji su prenjeli da su dva muškarca i supruga B. M. koja je pomogla u hapšenju, bili u nekakvom ljubavnom trouglu.

Ipak, povrijeđeni S. T. koji je s peškirom i lakšim povredama stajao na terasi u španskom ljetovalištu, novinarima portala Alo ispričao je pozadinu, naglasivši da je njegov prijatelj uzeo “lijek za herpes” nakon čega je počeo da se ponaša čudno.

“Moj brat B. M. se posle lijeka za herpes pretvorio u pravog đavola! Moguće je da mu je neko na plaži uvalio neku drogu. Prvo je pričao nepovezano, a potom je zaprijetio da će skočiti s terase da proba da leti! Poslije toga mi je rekao da sam ajkula i udario me u glavu”, ovim riječima S. T. (50) opisuje dramu u ljetovalištu Kosta del Sol, čiji je snimak vrtoglavom brzinom obišao svijet.

Njih dvojica su, kaže, dugogodišnji prijatelji, “maltene braća”.

“On je meni pomogao kad mi se majka razbolela, dok sam ja njegovom djetetu organizovao proslavu punoljetstva. Svakodnevno se čujemo jer ja živim u Španiji, a on u Srbiji. U ponedjeljak je doputovao kod mene u goste i sve je bilo u redu do srijede”, priča dok se oporavlja od povreda i šoka.

“U srijedu jutro smo se zezali, išli smo kod frizera. Poslije toga sam ga odveo u privatnu bolnicu jer je imao herpes na nosu. Dobio je kremu za herpes, ali uzeo je i neki preparat za podmlađivanje. Malo smo se kupali i ja sam se vratio u stan, a on je želio još malo da pliva. Kada je stigao, djelovao je malo čudno. Donio je sa sobom neku torbu sa dječjim gumama i mišićima! Pomislio sam da se šali, ali ubrzo je počeo da bulazni… Nisam odmah shvatio da mu je pozlilo i zbog toga krivim sebe”, u dahu priča i otkriva da je njegov ortak iznenada psihički pukao.

“Pitao me je da li vidim ribice oko nas. U šali sam potvrdio. Tada sam vidio da ima čudan pogled. Pokušao sam da ga smirim, ali on je eksplodirao. Rekao je da mora da leti i krenuo ka terasi. Uplašio sam se da će skočiti. Međutim, krenuo je na mene. Zgrabio je nož i drškom me udario u arkadu. Policajci su ušli u stan i stavili mu lisice. Tada mi je rekao: ‘Brate, skini mi ove đavole s ramena!’ Zastao je na trenutak, pitao me zašto sam krvav, a onda počeo da se krevelji. Znam samo da mi nikada ne bi naudio i daću sve od sebe da mu pomognem”, kaže Srbin, koji je angažovao jednog od najboljih advokata da brani njegovog prijatelja.

Inače, o ovom incidentu oglasio se i gradonačelnik španskog ljetovališta Mario Himenez.

Čestitao je policiji na “profesionalizmu i hrabrosti”.

“Ovo je izolovani incident koji je zahtjevao snažan odgovor da bi se osigurala bezbjednost stanovništva”, rekao je gradonačelnik.

NEMA KOMENTARA