Demonstranti opkolili hotel u kojem se nalazi Melania Trump

Radiosarajevo.ba
Demonstranti opkolili hotel u kojem se nalazi Melania Trump
EPA / Demonstracije u Hamburgu
Prva dama Sjedinjenih Američkih Država, Melania Trump ne može napustiti svoj hotel u Hamburgu zbog protesta u ovom gradu protiv lidera G20.

"Hamburška policija ne može osigurati siguran izlaz za nas", kratko je rekla glasnogovornica Melanie Trump Stephanie Grisham.

U toku dana predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump trebao bi se sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i ostalim liderima.

Demonstranti su se ranije sukobili s hamburškom policijom, a policija je koristila vodene topove, suzavce i dimne bombe kako bi smirili demonstrante koji su bacali staklene boce i topovske udare.

Podsjećamo, Melania Trump prati svog supruga Donalda, kao i ostale supruge što prate svoje muževe koji su lideri država članica grupe G20, tokom velikog zasjedanja koje se održava u Hamburgu.

Za njih je organizator predvidio čitav niz događaja, ali je danas Melania spriječena zbog žestokih demonstracija u njemačkom gradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije