Delegacije Švedske i Finske danas u Turskoj: Na stolu samo jedna tema

2
AA
Delegacije Švedske i Finske danas u Turskoj: Na stolu samo jedna tema
FOTO: AA / Ilustracija

Iz Ministarstva vanjskih poslova Turske saopšteno je da će Ankara biti domaćin razgovora u vezi sa zahtjevima Švedske i Finske za članstvo u NATO-u, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopštenju se navodi da će delegaciju Turske na sastanku koji će se održati danas  u glavnom gradu Ankari, predvoditi portparol Kancelarije predsjednika Turkiye Ibrahim Kalin i zamjenik ministra vanjskih poslova Sedat Onal.

Delegacije Stockholma i Helsinkija predstavljaće švedski državni sekretar Oscar Stenstrom i finski stalni državni sekretar Jukka Salovaara.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Švedska i Finska zvanično su podnijele zahtjev za pridruživanje NATO-u prošle sedmice, a ova odluka je podstaknuta ruskim ratom protiv Ukrajine, koji je počeo 24. februara.

Turska je dugogodišnja članica NATO-a, iznijela je primjedbe na njihove kandidature za članstvo, kritikujući ove dvije zemlje zbog tolerisanja, pa čak i podrške terorističkim organizacijama.

"Sastanak bi se trebao održati u predsjedničkoj palati u 1 sat po lokalnom vremenu", ističu iz Ministarstva vanjskih poslova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije