Cure sočni detalji: Šta bi uradio da Melanija ode, zašto se ljuti na djecu

0
Radiosarajevo.ba
Cure sočni detalji: Šta bi uradio da Melanija ode, zašto se ljuti na djecu
Foto: EPA-EFE / Porodica Trump

Memoari Michaela Cohena, dugogodišnjeg advokat Donalda Trumpa, otkrivaju zanimljive detalje o predsjedniku iz tog perioda, između ostalog i to da je rekao da „uvijek može da nađe novu ženu“, da nema najbolje mišljenje o izgledu mlađe ćerke Tiffany, a da sina Donalda Trumpa Mlađeg smatra "gubitnikom".

Cohen je više od deset godina bio Trampov advokat i svojevremeno je izjavio da bi „primio metak“ za svog šefa. Međutim, „ljubav“ je prestala kada ga je uhapsio FBI zbog toga što je platio porno-zvezdi Stormy Daniels 130.000 eura u zamjenu za ćutanje o vezi sa Trumpom nekoliko sedmica prije izbora 2016.

Cohen je osuđen na tri godine zatvora zbog kršenja finansijskih zakona i drugih krivičnih dijela, ali je ovog ljeta, godinu dana nakon što je osuđen, oslobođen zbog pandemije korona virusa i nalazi se u kućnom pritvoru.

U memoarima, čiji pun naziv glasi: „Nelojalan: Memoari: Istinita priča bivšeg advokata predsednika Donalda J. Trumpa (Disloyal: A Memoir: The True Story of the Former Personal Attorney to President Donald J. Trump) Cohen, između ostalog, piše da se bivši muž šminkerke Jill Harth Hart obratio National Enquireru i optužio Trumpa da je maltretirao i seksualno napastvovao njegovu suprugu 1993. godine. Coen je ubijedio Jill da potpiše izjavu u kojoj kaže da su te tvrdnje neistinite i ta priča je pala u zaborav, ali će ona ponovo isplivati na površinu tokom predsjedničke kampanje 2016.

Cohenu je bio povjeren zadatak da kaže Melaniji da su Hartova i Trump odbacili tvrdnje, ali je bio svjestan da je na nesigurnom terenu.

Porodica Trump - undefined

Foto: EPA-EFE: Porodica Trump

"Obojica smo znali za preljubu, ali smo poštovali nepisano pravilo da tu činjenicu nećemo priznati. Sve vreme sam znao da ona zna da lažem. Znala je sve, ali nije uradila ono što bi uradila većina žena i insistirala na čitavoj priči", piše Cohen.

Dodaje da je Trump imao običaj da „pritjera zgodne žene u kancelariji uza zid i da ih grubo ljubi dok su one pokušavale da ga odgurnu“ i da „nikad nije ozbiljno shvatao da žene treba poštovati“.

Da je ikada uhvaćen u prevari i da mu Melanija zaprijeti da će ga napustiti, to ga ne bi uznemirilo niti povredilo i mislim da je ona to znala. Jednostavno rečeno, njihova veza je bila samo još jedan poslovni potez", piše Cohen, prenosi Blic. 

"Uvijek mogu da nađem drugu ženu". Za mene to nije nikakav problem, neka slobodno ide, ako hoće", rekao mi je.

Knjiga otkriva i da se Tramp često ljutio na sina Donalda Mlađeg, pa je rekao da „ne želi da deli prezime sa 'gubitnikom', ako je njegov sin to postao“, piše Cohen i dodaje da ga je Tramp otpisao zato što je „naivčina“.

Drugom prilikom se razbjesnio nakon što su u jeku njegove predsjedničke kampanje u medijima objavljene Donove fotografije sa mrtvim slonom, koga je ubio.

"Urlao je na sina: „Šta ti je, koji đavo? Misliš da si muškarčina dok sediš na kamenu s puškom od 10.000 dolara i onda bum - ubiješ neku životinju? Kog đavola postavljaš ovakve fotografije? Misliš da si muškarčina? Gubi se iz moje kancelarije!

Trump je navodno koristio članove porodice za postizanje ciljeva na poslovnom planu, naročito ćerku Ivanku. Često je tražio od njega „da pošalje Ivanku na sastanak sa ožejenim muškarcima za koje je pretpostavio da će podleći njenom šarmu“.

"Oni nisu sposobni da razmišljaju racionalno kada je ona u blizini. Ne mogu da odvoje pogled od nje", opisivao je svoju stragetiju.

Međutim, otvoreno je govorio da njegova mlađa ćerka Tiffany nije lijepa kao Ivanka.

Jednom prilikom Tiffany ga je zamolila da pozove urednicu „Voguea“ Annu Wintour da bi tamo otišla na praksu. Tramp je tada navodno rekao Ivanki:

"Ne vjerujem da je Tiffany dovoljno atraktivna da bi tamo mogla da prođe. Ona naprosto nema ono što imaš ti, dušo", rekao je Tramp, a Ivanka je odgovorila:

"Slažem se tata. Baš si to dobro rekao. Nije atraktivna je pravi opis".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije