Pfizer pokrenuo pilot program distribucije vakcina

0
Radiosarajevo.ba
Pfizer pokrenuo pilot program distribucije vakcina
Twitter / KCUS spreman za vakcine

Američka farmaceutska kompanija Pfizer kreće u pilot program distribucije eksperimentalne vakcine protiv COVID-19 u četiri američke savezne države.

Glavni cilj je da se pronađe rješenje za efikasnu masovnu distribuciju vakcine koja će morati da se skladišti u posebnim rashladnim uređajima na ultra niskim temperaturama.

Pfizerova anti-covid vakcina moraće da se transportuje i čuva na minus 70 stepeni Celzijusove skale.

Posjećamo, nakon pojavljivanja koronavirusa u Wuhanu u Kini, kompanija BioNTech odlučila je iskoristitii svoje znanje iz tehnologije "messenger RNA" (mRNA) kako bi podstakli imunitet i spriječili infekcije COVID-19 u okviru projekta kojeg su nazvali "Project Lightspeed".

Sredinom januara, kompanija je sklopila partnerstvo sa američkim farmaceutskim gigantom Pfizerom kako bi razvila potencijalnu vakcinu protiv COVID-19.

Ukoliko dobiju regulatorno odobrenje, BioNTech i Pfizer planiraju proizvesti do 100 miliona doza do kraja 2020. te više od 1,3 milijarde doza do kraja 2021. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije