Žrtva koronavirusa: Pismo je stiglo prekasno, umrla Doris Hobday

0
Radiosarajevo.ba
Žrtva koronavirusa: Pismo je stiglo prekasno, umrla Doris Hobday
Foto: Printscreen / Poznate sestre zarazile se početkom januara

Jedna od najstarijih britanskih blizankinja umrla je od COVID-19 nakon što su ona i njena sestra zarazile početkom januara .

Doris Hobday (96) umrla je 5. januara, samo nekoliko dana nakon pozitivnog testiranja na virus Sars-CoV-2. Desilo se to dva dana prije nego što je stiglo pismo u njenu kuću u Tiptonu, West Midlands, u kojem je pozivaju da primi prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa, piše Guardian

Njena sestra Lil Cox provela je dvije sedmice u bolnici na kisiku, antibioticima i steroidima, ali je preživjela, rekla je njihova porodica.

"Obje su bile jake prije nego što ih je ovaj virus zarazio, bile su odlučne da će živjeti 100, toliko su se tome radovale...", kaže član porodice.

Vijest o smrti objavljena je u jutros u Good Morning Britain, emisiji u kojoj su Cox i Hobday pojavile dva puta.

Porodica je pozvala ljude da pandemiju koronavirusa shvate ozbiljno.

“Doris je bila na samo nekoliko sedmica da bude sigurna! Pošto joj je pismo s pozivom na cijepljenje stiglo dva dana nakon smrti ... ako vam se ponudi cjepivo, molim vas prihvatite, nemojte odbiti...", navede iz porodice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije