Papa Franjo i Benedikt XVI cijepljeni protiv koronavirusa

0
Radiosarajevo.ba
Papa Franjo i Benedikt XVI cijepljeni protiv koronavirusa
Foto: dw.com / Papa Frranjo i Benedikt XVI / Arhiva

Papa Franjo kojem su 84 godine i umirovljeni papa Benedikt XVI, 93-godišnjak, primili su cjepivo protiv COVID-19.

"U okviru programa cijepljenja u Državi Vatikanskog Grada, papa Franjo i papa emeritus Benedikt XVI primili su prvu dozu cjepiva protiv COVID-19", rekao je u priopćenju glasnogovornik Svete Stolice Matteo Bruni, u odgovoru na brojne upite.

Papa rođen u Argentini primio je prvo cjepivo u srijedu. Umirovljeni Papa rođen u Njemačkoj cijepljen je Ipak u četvrtak ujutro, u okviru kampanje cijepljenja koja je u srijedu počela za oko 5000 zaposlenika Vatikana, navodi informativni portal Vatikana, a prenosi Hina.

U televizijskom razgovoru objavljenom u nedjelju navečer, Sveti Otac je protivljenje cijepljenju nazvao "samouboilačkim poricanjem", istaknuvši da trebamo donijeti "moralnu odluku" radi zaštite tuđih života.

Njegovo će cijepljenje donijeti olakšanje okružju Pape koji nije previše sklon nošenju maske i držati se na udaljenosti od vjernika i posjetitelja.

Njegov lični liječnik koji se za njega brinuo u zadnjih pet godina, Fabrizio Soccorsi, umro je u subotu u 78. godini od komplikacija povezanih s COVID-19 dok se u bolnici liječio od raka.

Poglavara 1,3 milijarde katolika smatraju rizičnim zbog visoke dobi. Jorge Bergoglio je kao mladić prebolio akutnu upalu plućne maramice zbog koje mu je odstranjen dio desnog plućnog krila.

Papa emeritus Benedikt XVI. koji se rijetko pojavljuje u javnosti, čini se sve slabiji, kreće se u kolicima i teško govori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije