Covid-19: Austrija ide u lockdown, kupci su požurili nabaviti ove proizvode

0
Covid-19: Austrija ide u lockdown, kupci su požurili nabaviti ove proizvode

U utorak će u Austriji na snagu stupiti novi "lockdown", uz uvođenje policijskog sata od 20 sati navečer do 6 sati ujutro. Stoga ne čudi da su mnogi kupci preko vikenda posjetili supoermarkete i nabavili najvažnije namirnice. Koje su to namirnice?

Paul Pöttschacher, portparol lanca Rewe, potvrdio je "jaku prodaju u subotu", ali situacija nije haotična kao u martu, na početku pandemije, prije prvog "zaključavanja".

"Police nisu ispražnjene, dijelom i zato što smo se unaprijed pripremili i povećali zalihe", rekao je Pöttschacher.

Trenutno postoji povećana potražnja za pojedinačnim proizvodima koji imaju duži vijek trajanja ili za određenim higijenskim proizvodima, pogotovo toalet papirom. Prema riječima portparola Rewea, kupuje se sve više voća i povrća.

"Recimo, imali smo rast prodaje limuna za 20 posto. To pokazuje da ljudi obraćaju pažnju na svoj imunološki sistem i žele se zdravije hraniti", objašnjava Pöttschacher i dodaje da kupci ne stvaraju zalihe "kvarljive" hrane nego žele što svježije proizvode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije