Camp Fire u Kaliforniji odnio 48 žrtava

Radiosarajevo.ba
Camp Fire u Kaliforniji odnio 48 žrtava
Foto: CNN / Najdestruktivniji požar u historiji Sjedinjenih Američkih Država je napravio veliku havariju i odnio mnogo žrtava

U kalifornijskom požaru koji je nazvan Camp Fire 48 osoba je izgubilo život do sada, a 8.800 objekata je izgorjelo, piše CNN.

Najdestruktivniji požar u historiji Sjedinjenih Američkih Država je napravio veliku havariju i odnio mnogo žrtava iako su se vatrogasci nadljudskim snagama hrabro borili da ga ugase.

Uprkos vjetru i smanjenoj vidljivosti, šef kalifornijskog Vatrogasnog odreda Joshua Bischof je rekao da bi utorak ove sedmice ipak mogli nazvati uspješnim.

Evakirani građani se pitaju kada bi mogli da se vrate domovima da pogledaju kolike su štete na njihovim domovima. Dok se Camp Fire i dalje širi, neki građani Paradisea su se vratili da vide šta je ostalo od njihovih kuća.


Justin Bartek je izgubio  kuću u kojoj je proveo djetinjstvo, mjesto gdje njegov otac živi, odnosno gdje  je živio prije požara. Došao je da vidi štetu, a našao je izgorjelu kuću. Kuća njegove sestre je također izgorjela.


Građanka istog grada - Nichole Jolly je rekla da je mislila da će izgubiti život kada je njen auto okružila vatra. Navela je da je u automobil već ušao dim kada je bježala, zvala je muža koji joj je rekao da bježi.

"Ako ćeš umrijeti, umri boreći se", rekla je Jolly prisjećajući se njegovih riječi.


Na njenu sreću i sreću njene porodice, spasili su je vatrogasci, piše CNN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije