Brojne kontroverze oko Trumpa, izvor šokirao izjavom: Sljedećih 48 sati su ključni

Radiosarajevo.ba
Brojne kontroverze oko Trumpa, izvor šokirao izjavom: Sljedećih 48 sati su ključni
Foto: EPA-EFE / Melania i Donald

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump, kojem je potvrđena zaraza koronavirusom, liječi se u vojnoj bolnici u Marylandu.

Od prve informacije da su predsjednik SAD i njegova supruga Melania zaraženi, njegovo liječenje je u centru pažnje svjetskih medija, ali pojavljuju se i brojne špekulacije.

Trump se oglasio na Twitteru i rekao da se osjeća dobro, što je potvrdio i njegov ljekarski tim danas na press-konferenciji.

No, izvor koji je, kako pišu CNN i Washington Post, upoznat sa stanjem Donalda Trumpa, kazao je novinarima nakon ove konferencije za medije kako su "predsjednikove vitalne funkcije tokom protekla 24 sata zabrinjavajuće te da će sljedećih 48 sati biti kritično".

"Trump još nije na putu potpunog oporavka", kazao je izvor novinarima, ali tražio je da ostane anoniman. 

Svega nekoliko trenutaka ranije Trumpov ljekarski tim objavio je da se on osjeća vrlo dobro.

Također, nekoliko američkih medija tvrdi da je Trump primio kisik u Bijeloj kući prije nego što je prevezen u bolnicu. 

New York Times citira dva izvora koja tvrde da je Trump imao problema s disanjem u petak te da mu je pala razina kisika. 

Isto javlja i AP, pozivajući se na svoj izvor. 

Podsjetimo, Trumpovi ljekari su kazali da Trump trenutno nije na kisiku, ali nisu izričito potvrdili da ga nije primio ni u posljednja dva dana.

Inače, ispred bolnice u Marylandu okupljaju se Trumpove pristalice koje su putem transparenata proučili da mu žele brz oporavak i da opet napravi Ameriku velikom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije